Belépés

Lábápoló szakmai nap a BKIK-ban


 


2019. március 04-én, hétfőn a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szolgáltató Osztály, Kéz-, Lábápoló és Műkörömépítő Szakmai Osztálya a székház különtermében tartotta meg szakmai napját. A nagy sikerű, teltházas rendezvényen meghívott előadók mutatták be a legújabb technikákat és adtak hasznos információkat a lábápoló munka sikeres végzéséhez.

 

Képek:

 

Basch László podológus, ortopéd cipész a pedikűrösök szerepét hangsúlyozta a túlterhelés miatt a lábon megjelenő elváltozások idejében történő felismerésében, és bemutatta a nyomáspontok szűrését számítógépes programmal, melyet a jelenlévők örömmel próbáltak ki.

 

Az esztétikai pedikűr fejlesztésében az ún. kés nélküli lábápolás került a középpontba, egy speciálisan erre kifejlesztett Swissmedic tanúsítvánnyal rendelkező,  svájci orvostechnikai eszköz bemutatásával. Az eljárás oktatását végző Teglovics Ildikó és Pap Izabella Anikó lábápoló mesterek gyakorlati bemutatóját Berkesné Gyenes Nikoletta biológia tanár anyagismereti előadása előzte meg. A KOMK véleménye: az egyszerűnek tűnő eljárás szakszerű alkalmazása – a hatóanyag-tartalma miatt gondos felkészülést igényel!

 

Barna Alexandra beauty marketing specialista, a Beauty Marketing Expert alapítója a „körmös szakmára fogalmazva” adott ízelítőt a szalonmarketingből.

 

Az előadások közben Semmelweis Tibor, a BKIK alelnöke is köszöntötte a jelenlevőket

 

A nap zárásaként Balogh Lajosné szakmai osztályelnök tömör tájékoztatót tartott a szakmai osztály és a KOMK munkájáról, terveiről, melyek között Mahboubi Freha az általános iskolások részére tartott egészségmegőrzési célú lábápolási előadást ismertetett, melyet a lábápoló mesterek tarthatnak meg az iskolákban, az osztályfőnöki órákon. A programra, úgy mint a kamarai szakmai napokra minden érdeklődő szakembert szeretettel várnak.

 

Balogh Lajosné elnök asszony a  KOMK nevében egy szülinapi köszöntésre is sort kerített. A KOMK a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szolgáltató Osztály, Kéz-, Lábápoló és Műkörömépítő Szakmai Osztálya által alapított szakmai csapat, akik elsődleges feladatukként a szakmai oktatás minőségének javítását  és a szakma  fejlesztésének elősegítését tűzték ki. Ebben a munkában a BKIK olyan tagjai vehetnek részt, akik szakirányú mestervizsgával rendelkeznek, és motivációs levelükben fogalmazzák meg a közösségi cél érdekében elvégzendő feladattervüket, és csatolják a KOMK két tagjának ajánlását. Tagságukról az elnökség dönt.

Szöveg és fotó: remeka.hu

 

 

Máskor is szívesen olvasnál ilyen témáról nálunk?
Nyomj egy like-ot és oszd meg a linket!
Köszönjük! :)

Olvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Szépipari hírek / Nagy Győző Emlékolló-átadó 2017.
Idén ötödik alkalommal, a névadó halálának 20. évfordulóján átadásra került a Nagy...
Szépipari hírek / STELLA TREND 2019. nemzetközi szépségipari kiállítás és vásár
A szépészeti szakemberek 2019. február 23-án, szombaton fodrász-kozmetikai...
Szépipari hírek / Búcsúzunk id. Korom Gyulától
Id. Korom Gyula, a Lisap cég magyarországi alapítója és Magyarországon az egyetlen...