Belépés

MOME végzősei – Első lépések

 

MOME végzősei – Első lépések

 

 


 

Az idén 130 éve működő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős textiltervezői ismét a Múzeumok Éjszakáján bizonyíthatták tehetségüket.

A bemutatót a hatalmas Nemzeti Galéria „A” épületében tartották, így a bejárattól az oda vezető út már önmagában élmény volt a szemnek.

 

A MOME 16 végzőse és 3 korábbi hallgatója vonultatta fel kreációit.

 

A terem szembeni falán függő óriás monitoron olvashattuk az épp kifutón látható ruhák tervezőjének nevét és kollekciójának elnevezését.

 

Itt volt számomra némi mellényúlás, mert Gaschitz Andrea „Balatone” kollekciója, nekem cseppet sem a nyarat vagy a vizet keltette életre.

 

 

Fantáziában, ötletekben, kreativitásban és precizitásban nem volt hiány. Sok ruhán messziről is látszott, hogy alkotója rengeteget dolgozott rajta.

 

 

 

Nagy Dorottya kötött pulóver ruhái különböző kötési technikával készültek, és más vékony textíliát is csempészett műveibe. Gáspár Judit madzagos megoldásai érdekesek voltak, de nekem a spagetti tészta jutott róluk eszembe.

 

 

 

 

 

Nem maradt ki a hordhatatlan kategória sem, például Elter Anna „Kifutó ékszer” kollekciójában. Akadt ott ezernyi műanyag lapokból álló sárga giga gallér, vagy épp pálcikákból épített sündisznóhát-pelerin.

 

 

 

Megjelent a praktikusság is Geréby Zsófia –„ Öltözékek városi biciklistáknak” kollekciójában. Valóban kényelmesnek, messziről láthatónak és vízállónak készültek.

 

 

 

Azonban a nőiesség jellemzői csak kevés alkotásban tükröződtek. A MOME egyik korábban végzett diákja Pazicski Miklós néhány kisestélyi ruhája és Cséfalvay Fanni 50-es éveket idéző darabjai igazán nőiesnek és hordhatónak bizonyultak.

 

 

Megérte hát ott lenni, érzékelhettük a különbözőség szépségét, és kivételes élmény volt elképzelni a tervezők izgalmát a színfalak mögött, valamint látni első lépéseiket a szakmájuk felé.

 

 

 

Szöveg: Abellache Anett
Fotók: fashiontime.hu – Holecz Endre

 


 • csefalvay_fanni
 • csefalvay_fanni_2
 • elter_anna
 • elter_anna_2
 • gaschitz_andrea
 • gaspar_judit
 • gereby_zsofia
 • kranitz_orsolya
 • nagy_dorottya
 • nemzeti_galeria
 • pazicski_miklos

Simple Image Gallery Extended

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

You have no rights to post comments

Kiemelt hirdetések

Professzionális márkák

Legolvasottabb írások

Trend / Hajvágás és kommunikáció Dudás Attila és Hajas László értelmezésében
2018. május 8-án, a budapesti L'Oréal Akadémián, Hajas László és Dudás Attila L’Oréal...
Trend / TRENDTEREMTŐ 2016 TAVASZ/NYÁR - pályamunkák
    A Trendteremtő 2016. tavaszi-nyári verseny zsűrizésen átjutott versenymunkái...
Trend / Ombrés Nature
 ... Egy percre ereszd szabadjára fantáziád, és lépj be Alíz csodaországába, a...